Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nemzeti Konzultáció
  2011-02-18 13:08:03, péntek
 
   
  Kérdések az új alkotmányról

2011. február 14.,

1.) Vannak, akik szerint az új magyar alkotmánynak csak az állampolgárok jogait kellene deklarálnia, kötelezettségeket nem. Mások szerint a jogok biztosítása mellett a legfontosabb, a közösség iránti felelősségünket kifejező állampolgári kötelezettségeknek (munka, tanulás, honvédelem, környezetünk védelme) is helyt kell adni a dokumentumban. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmánynak csak az állampolgári jogokat kellene deklarálnia.

2- Az új magyar alkotmánynak a jogok mellett az állampolgári kötelezettségekre is ki kell terjednie.

3- Nem tudom megítélni a kérdést.



2.) Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmánynak korlátoznia kell az állam mindenkori eladósodásának mértékét, ezzel is felelősséget vállalva a jövő nemzedékekért. Mások szerint az alkotmánynak nem szükséges ilyen garanciát tartalmaznia. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány határozzon meg egy maximális szintet, amely fölé az államadósság nem emelkedhet, azaz ezt a korlátot minden eljövendő kormánynak, minden körülmények között tiszteletben kell tartania.

2-Az új magyar alkotmány határozzon meg egy maximális szintet, amely fölé az államadósság nem emelkedhet, azonban engedélyezzen kivételt gazdasági krízishelyzet esetén a mindenkori kormányok számára.
3- Az új magyar alkotmány ne tartalmazzon az államadósságra vonatkozó korlátot.
4- Nem tudom megítélni a kérdést.


3.) Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány olyan közös értékeket is vegyen védelem alá, mint a család, a rend, az otthon, a munka, az egészség. Mások szerint ez nem szükséges. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány az emberi jogok védelme mellett törekedjen a közösen elfogadott társadalmi értékek (munka, otthon, család, rend, egészség) védelmére.
2- Az új magyar alkotmányban nem szükséges külön védeni az említett közös értékeket. Elegendő az emberi jogok védelme.
3- Nem tudom megítélni a kérdést.


4.) Vannak, akik azt javasolják, hogy azok a szülők, akik kiskorú gyermeket nevelnek, az új magyar alkotmány értelmében valamilyen módon gyakorolhassák gyermekük szavazati jogát. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány szerint a kiskorú gyermeket nevelő szülők további szavazati jogot gyakorolhassanak a gyermekeik számának megfelelően.
2- Az új magyar alkotmány szerint a kiskorú gyermeket nevelő szülők további egy szavazati jogot kapjanak, függetlenül attól, hogy hány gyermek van a családban.
3- Az új magyar alkotmány szerint ne gyakorolhassanak további szavazati jogot a kiskorú gyermeket nevelő szülők vagy családok.
4- Nem tudom megítélni a kérdést.


5.) Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány ne engedélyezze a mindenkori kormányok számára, hogy megadóztathassák a gyermeknevelés költségeit (azaz, a gyermeknevelés költségeit ismerje el a mindenkori adórendszer). Mások szerint erre nincs szükség, a mindenkori kormányok számára meg kell hagyni e költségek megadóztatásának jogát is. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány ne engedélyezze a mindenkori kormányok számára, hogy megadóztathassák a gyermeknevelés költségeit.
2- Az új magyar alkotmány csak a gyermeknevelés elismerésének irányelvét fogalmazza meg, de ne tiltsa meg a mindenkori kormánynak a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását.
3- Az új magyar alkotmánynak nem szükséges kitérnie a gyermeknevelés költségeinek elismerésére.
4- Nem tudom megítélni a kérdést.


6.) Vannak akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány vállaljon kötelezettséget a jövő nemzedékek iránt. Mások szerint nem szükséges az ilyen kötelezettségvállalás. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány tartalmazzon kötelezettségvállalást a jövő nemzedékek iránt.
2- Nem tartom szükségesnek az ilyen kötelezettségvállalást.
3- Nem tudom megítélni a kérdést.


7.) Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány közbeszerzésben való részvételt, illetve, állami támogatást csak olyan gazdasági társaság számára tegyen lehetővé, amelynek tulajdonosi szerkezete átlátható. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány csak olyan gazdasági társaságok számára biztosítsa állami támogatás lehetőségét, illetőleg a közbeszerzési lehetőségeket, amelyek tulajdonosi szerkezete teljességében feltárható, illetve valamennyi tulajdonos egyértelműen, kétséget kizárható módon azonosítható.
2- Az új magyar alkotmányban nem szükséges korlátozó feltételeket megállapítani a gazdasági társaságok állami támogatásához, illetve a közbeszerzéshez.
3- Nem tudom megítélni a kérdést.


8.) Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya fejezze ki a határon túl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét, mások szerint erre nincs szükség. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány fejezze ki a határon túl élő magyarokkal való nemzeti összetartozás értékét és kötelezze a mindenkori kormányt ezen érték védelmére.
2- Az új magyar alkotmány fejezze ki a határon túl élő magyarokkal való nemzeti összetartozás értékét, de nem szükséges, hogy kötelezettségeket is megfogalmazzon a mindenkori kormányok számára.
3- Nincs szükség a határon túl élő magyarokkal való nemzeti összetartozás értékének alkotmányos megfogalmazására.
4- Nem tudom megítélni a kérdést.


9.) Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya védje a Kárpát-medence természeti sokféleségét, a csak itt honos állat- és növényfajokat, a hungarikumokat. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány helyezze védelem alá mind a természeti környezetben, mind a hagyományos állat- és növénytermesztésben fennmaradt fajokat.
2- Az új magyar alkotmány helyezze védelem alá a magyar hagyományos állat- és növénytermesztésben fennmaradt fajokat.
3- Az új magyar alkotmány ne védje a biológiai sokféleséget.
4- Nem tudom megítélni a kérdést.


10.) Vannak, akik azt gondolják, hogy az új alkotmánynak védenie kell a nemzeti vagyont, különös tekintettel a termőföldet és a vízkészletet. Mások ezt nem tartják fontosnak. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány helyezze védelem alá a nemzeti vagyont.
2- Az új magyar alkotmány ne helyezze védelem alá a nemzeti vagyont.
3- Nem tudom megítélni a kérdést.


11.) Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya tegye lehetővé a bíróságok számára a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását a kiemelt súlyosságú bűncselekmények esetében. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány tegye lehetővé a bíróságok számára a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását a kiemelt súlyosságú bűncselekmények esetében.
2- Az új magyar alkotmány ne tegye lehetővé a bíróságok számára a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés ítélet kiszabását a kiemelt súlyosságú bűncselekmények esetében.
3- Nem tudom megítélni a kérdést.


12.) Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya büntetés terhe mellett tegye kötelezővé a megjelenést annak, akinek az Országgyűlés valamelyik vizsgálóbizottsága meghallgatásra idézést küld. Ön mit gondol?

1- Az új magyar alkotmány büntetés terhe mellett tegye kötelezővé a megjelenést annak, akinek az Országgyűlés valamelyik vizsgálóbizottsága meghallgatásra idézést küld.
2- Az új magyar alkotmány büntetési lehetőség nélkül tegye kötelezővé a parlamenti bizottság előtti megjelenést.
3- Az új magyar alkotmány ne tegye kötelezővé a megjelenést annak, akinek az Országgyűlés valamelyik vizsgálóbizottsága meghallgatásra idézést küld.
4- Nem tudom megítélni a kérdést.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyakorolhassanak, megadóztathassák, szabadságvesztés, megadóztatásának, megfogalmazására, bűncselekmények, felelősségünket, kötelezettséget, életfogytiglani, közbeszerzésben, közbeszerzéshez, meghallgatásra, gyermeknevelés, eladósodásának, hungarikumokat, államadósságra, megfogalmazzon, gyakorolhassák, megadóztatását, engedélyezzen, teljességében, lehetőségeket, összetartozás, krízishelyzet, növényfajokat, közbeszerzési, nemzedékekért, támogatásához, megállapítani, állampolgárok, dokumentumban, elismerésének, magyarország, felelősséget, sokféleségét, környezetben, állampolgárok jogait, jogok biztosítása, közösség iránti, állampolgári jogokat, jogok mellett, állampolgári kötelezettségekre, állam mindenkori, jövő nemzedékekért, maximális szintet, korlátot minden, mindenkori kormányok, államadósságra vonatkozó, emberi jogok, közösen elfogadott, említett közös, kiskorú gyermeket, Nemzeti Konzultáció,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  Fehér virág  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Png fotel  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  Irgalom és ítélet  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hiányzik  210 éve született a SZÓZAT meg...  A televizió nem a kultúrát kép...  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 20  Hiányzik  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Png kislány  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Szép napot kívánok  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Idő  Még csak most kezdődik a nap  Png lepke  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem tiéd  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó 
Bejegyzés Címkék
állampolgárok jogait, jogok biztosítása, közösség iránti, állampolgári jogokat, jogok mellett, állampolgári kötelezettségekre, állam mindenkori, jövő nemzedékekért, maximális szintet, korlátot minden, mindenkori kormányok, államadósságra vonatkozó, emberi jogok, közösen elfogadott, említett közös, kiskorú gyermeket, gyermekeik számának, szavazati jogot, gyermeknevelés költségeit, mindenkori adórendszer, gyermeknevelés elismerésének, mindenkori kormánynak, gyermeknevelés költségeinek, jövő nemzedékek, közbeszerzési lehetőségeket, gazdasági társaságok, mindenkori kormányt, természeti környezetben, hagyományos állat-, magyar hagyományos, biológiai sokféleséget, nemzeti vagyont, bíróságok számára, tényleges életfogytiglani, kiemelt súlyosságú, megjelenést annak, parlamenti bizottság, gyakorolhassanak, megadóztathassák, szabadságvesztés, megadóztatásának, megfogalmazására, bűncselekmények, felelősségünket, kötelezettséget, életfogytiglani, közbeszerzésben, közbeszerzéshez, meghallgatásra, gyermeknevelés, eladósodásának, hungarikumokat, államadósságra, megfogalmazzon, gyakorolhassák, megadóztatását, engedélyezzen, teljességében, lehetőségeket, összetartozás, krízishelyzet, növényfajokat, közbeszerzési, nemzedékekért, támogatásához, megállapítani, állampolgárok, dokumentumban, elismerésének, magyarország, felelősséget, sokféleségét, környezetben, tartalmazzon, alkotmánynak, alkotmányban, tiszteletben, engedélyezze, állampolgári, költségeinek, elismerésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 6292
  • e Hónap: 14896
  • e Év: 50837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.